Om finskbeslektede folk, språk og kulturer i Norge,Sverige og Russland.
Se hvor språkene snakkes!
Finsk i Norge, Sverige og Russland • Kvensk i Norge
Meänkieli ~ tornedalsfinsk i Sverige
Karelsk og vepsisk i Russland
Les hvor språkene snakkes.
 
Lytt til innledningen suomeksi norsk
 

Fra Karjalan Sanomat nr 37, onsdag 22. september 2010. Oversatt fra finsk av red.

Mikko Nesvitski:Karjalan Sanomat kan leses i Norge

Noen artikler i Karjalan Sanomat kan leses på en nettside i Norge på både finsk og i kortversjon på norsk. Finsk.no-siden, som omtaler kulturforhold, fikk sist uke et nytt menyord  Petroskoi nasjonale teater.
– Bak kulturhistoriene ligger det alltid politikk og økonomi. Slik som i krisen ved Petroskoi nasjonale teater nå, sier sidens grunnlegger og redaktør Bente Imerslund.   Hun har valgt Karjalan Sanomat fordi avisa forteller om finnene, karelerne og vepserne i Karelen. Utdanning, viktige møter og framfor alt kulturbegivenheter interesserer henne og finsk.no sine lesere. Imerslund sier at det i Norge kan være en viss interesse for Karjalan Sanomats stoff på finsk. Det er nok et mindre publikum for stoff oversatt til norsk.
– En viktig grunn til at man vet så lite om dere er selvfølgelig det at man i Norge ikke får vite så mye. Norske aviser skriver gjerne om skandale i Russland, om trasige mafia- og prostitusjonshistorier. Den rike kulturen interesserer ikke på samme måte, forklarer hun.

– Norske aviser er heller ikke så interessert i kvensk-finsk-saker i Norge, føyer Bente til, og hun har 30 års erfaring fra arbeidet med kvensk språk og kultur.  Imerslund er glad for at noen kultur historier fra Karjalan Sanomat kan leses på det norske nettstedet samme dag som avisa kommer ut. Som abonnent på pdf-avisa får Imerslund den ferske avisa som e-post samtidig som den går i trykken.
– Jeg synes det er morsomt å få avisa tirsdag ettermiddag. I Russland kommer den jo ut først på onsdag! ler hun fornøyd.

suomeksi
 
Nettredaktor og vevskredder: Bente Imerslund, web (at) finsk.no eller benteime (at) online.no