Om finskbeslektede folk, språk og kulturer i Norge,Sverige og Russland.
Se hvor språkene snakkes!
Finsk i Norge, Sverige og Russland • Kvensk i Norge
Meänkieli ~ tornedalsfinsk i Sverige
Karelsk og vepsisk i Russland
Les hvor språkene snakkes.
 
Lytt til innledningen suomeksi norsk
 
suomeksi
Stiina Tangen Andersen
Stiina Tangen Andersen Mitt navn er Stiina Tangen Andersen. Jeg bor i Alta, og jeg er 18 år gammel. Jeg har en norsk far med navn Svein, og en finsk mor som heter Pirjo. Hun har bodd og vokst opp i Nord-Finland, nærmere bestemt Karigasniemi, der barndomshjemmet ligger på den beste plass i Rovisuvanto.
Jeg har hele 5 finske onkler, som alle jobber og bor i Finland. Jeg brukte å tilbringe mye tid sammen med dem og mine søskenbarn før, men nå er det mangel på tid, mye pga. mine tidkrevende interesser. Hest, fotball, dans, og ellers trening generelt er mine favorittaktiviteter. Hesteinteressen tar mest tid, og stallen er mitt andre hjem. Gullgutten jeg rir og steller til enhver tid, heter Aramis db Gazlan. Han er en Shagya Araber på 7 år, og er den skjønneste hesten jeg noen gang har møtt! Jeg spiller også fotball, på BUL’s (Bossekop UL) damelag.
Fotballen har vært en stor interesse siden 8 års-alderen. Utenomstående interesser er det også mange av, der bil og scooter er på toppen av lista. Subaru Impreza Wrx Sti er favoritten. Når det gjelder scooter, er jeg en stolt eier av en Ski-Doo rev Xp, 08 modell. Når jeg er på toppen av et hopp eller kruser rundt i puddersnø er jeg i mitt absolutte ”S”.

Sita, hunden min, er en 10 år gammel Breton-tispe med rent fransk blod i årene, og er født og avlet opp med navnet Utilite De Vanety. Jeg er en veldig dyrekjær person, og hester og hunder er favoritten. Sita er på toppen av lista, hun er mer enn bare en hund for meg, hun er min lille skatt.

Familie og venner er en stor del av livet mitt. Jeg har alltid vært nært knyttet til familien min, og har fortsatt et sterkt bånd til dem, tiltross for ett år borte fra alt og alle på utvekslingsår i England.
I England bodde jeg på Isle of Wight, en øy rett utenfor Southampton. Skolen jeg strevde og slet på i et helt år, het Carisbrooke High School. Der hadde jeg blant annet fotografering, psykologi, engelsk språk og handelsstudier som valgfag. Det var alt annet enn lett. Skoleåret i England krevde mer av meg enn noe annet skoleår har gjort, men jeg fikk også mye igjen, lærte kjempemye! Jeg ble rikere på erfaring, både på godt og vondt, som jeg kan ta med meg videre i livet.

 

 

Nettredaktor og vevskredder: Bente Imerslund, web (at) finsk.no eller benteime (at) online.no