Om finskbeslektede folk, språk og kulturer i Norge,Sverige og Russland.
Se hvor språkene snakkes!
Finsk i Norge, Sverige og Russland • Kvensk i Norge
Meänkieli ~ tornedalsfinsk i Sverige
Karelsk og vepsisk i Russland
Les hvor språkene snakkes.
 
Lytt til innledningen suomeksi norsk
 
suomeksi
 

En vakker kunstnerisk forestilling med julestemning
Irina Kolomainen

Konsertens høydepunkt var Toive-gruppas og Inkermanland-korets felles program

Ingermanland-forbundet i Karelen hadde sist lørdag førjulsfest i Senteret for de nasjonale kulturer i Petroskoi. Det kom så mye publikum at lokalet ble for lite. Programmet begynte presis kl. 16, men hele tida strømmet mer publikum til og det ble ikke nok sitteplasser. Ledige stoler og benker ble hentet, men hvor skulle man sette dem? Det ble så vidt plass til de mange som skulle underholde.

Som ved de fleste arrangement Ingermanland-forbundet har, begynte man også her med  Nouse, Inkeri -hymnen. Deretter entret de unges Sattuma-gruppe scenen og trollbandt publikum med sin fascinerende musikk og sine sanger. Gruppas gnistrende temperamentsfulle og fengslende forestilling skapte feststemning helt fra starten.
Barnesangerne kom fram med helt nye drakter. Nisseluene og de røde skjortene ga festen julefarger og symboler. De ivrige barna sang en collage av mange finske julesanger. Barnesangerne til gruppas leder Marina Pavlova har blitt kjent med finsk kultur helt siden de var små. Mange av dem fortsetter senere i Laine-gruppa, som Marina leder.

Oversatt fra finsk av Bente Imerslund

 

 
 
Nettredaktor og vevskredder: Bente Imerslund, web (at) finsk.no eller benteime (at) online.no