Om finskbeslektede folk, språk og kulturer i Norge,Sverige og Russland.
Se hvor språkene snakkes!
Finsk i Norge, Sverige og Russland • Kvensk i Norge
Meänkieli ~ tornedalsfinsk i Sverige
Karelsk og vepsisk i Russland
Les hvor språkene snakkes.
 
Lytt til innledningen suomeksi norsk

Skriv innlegg
 

Captcha Image


Klasse 7 A : Prääsä - i russisk Karelen
Hei alle dere som følger med på finsk.no! Klasse 7 A på Prääsä skole sier: Takk til alle som lager dette nettstedet! Her er det interessant kunnskap om finskugriske folk og også om oss. Klassa vår er delt i to grupper, den ene leser finsk og den andre karelsk. Her i Den karelske republikken vil vi bevare begge disse to språkene.

mandag 24. april 2017
Nastja Rylko: Prääsä - i russisk Karelen
God dag! Jeg heter Nastja Rylko, er 12 år og går i 6. klasse. Jeg bor i Prääsä. På skolen leser jeg engelsk og finsk. Jeg driver med maling. Det er interessant å få vite hvordan finner i forskjellige land lever, derfor kan jeg bruke dette nettstedet. (Oversatt til norsk av red.)

mandag 24. april 2017
Mikhail Voronov: Tromsø

Mange fine intervju. Takk til dem som driver sida!


torsdag 06. april 2017
Anne Marie Kristensen : Nordreisa
tir, februar 21, 2017 Elevene i 9-klasse ved Storslett-skole i Nordreisa jobber nå med kvensk historie. De vil på klassetur til Tornedalen og kommunene i Øver-Tornio på begge sider av grensa. Nå lurer vi på om noen kan gi tips til klasseturen for finsk-elevene islutten av mai. Til sammen er det 6 elever fra 7-9-klasse, som skal på tur. Finsklæreren Anne Marie Kristensen

onsdag 05. april 2017
Ola Asdahl Rokkones: Tromsø

Flott og rikholdig nettside! Utrolig spennende å fordype seg i så mange forskjellige historier og intervjuer! Gleder meg til å lære mer om hele dette feltet :) 


onsdag 22. februar 2017
Anne Marie Kristensen: Nordreisa

Elevene i 9-klasse ved Storslett-skole i Nordreisa jobber nå med kvensk historie.

De vil på klassetur til Tornedalen og kommunene i Øver-Tornio på begge sider av grensa.

Nå lurer vi på om noen kan gi tips til klasseturen for finsk-elevene i slutten av mai.

Til sammen er det 6 elever fra 7-9-klasse, som skal på tur.

Finsklæreren Anne Marie Kristensen 

 


tirsdag 21. februar 2017
Thomas Brevik Kjærstad: Mosjøen (For tiden Helsinki)

Super nettside med veldig mye interessant informasjon! Jeg er norsk, studerer finsk i Tromsø, og er for tiden på utveksling i Helsingfors.

Jeg har selv et prosjekt på suomi.no, hvor jeg legger ut informasjon om Finland og det finske språket - på norsk. Jeg legger også ut bilder på min Instagram-konto, med bildetekst både på finsk og norsk. Søk meg gjerne opp på Instagram (suomi.no) Positivt med alt som fremmer norsk-finsk kontakt!


onsdag 02. november 2016
Mari Keränen: Tromsø
Takk for ei fin side! Her finner man mye nyttig og interessant kunnskap om finsk-ugriske folk, språk og kulturer. Jeg er doktorgradsforsker ved Tromsø universitet og jeg forsker på standardisering av språk eller hvordan man skaper skriftspråk. Akkurat nå jobber jeg med kvensk og nordsamisk, bokmål og nynorsk. Jeg har også vært med på å lage elektronisk ordbok norsk – kvensk - norsk. Akkurat nå jobber jeg med å samle inn flere kvenske ord. Støtten får jeg fra Finlands ordbokstiftelse. Mari Keränen, Tromsø/Vanda

fredag 28. oktober 2016
Mona Lisa Skipnes: Bodø

Jeg er ansatt som internasjonal koordinator for Barentsidretten og Finland er en av de fire samarbeidslandene våre. Vi har pr. i dag 29 idretter med i Barentsprogrammet, og i tillegg til idrett er utveksling av kultur og kulturforståelse viktige deler av samarbeidet. Folk til folk samarbeid er vår metode. Idrett er en viktig del av kulturen, så om det også kan finne plass på denne siden syns jeg det hadde vært flott. Idrett er en flott arena for utveksling.


mandag 24. oktober 2016
stine olsen: nesodden

Mener å ha lest et sted at folk fra Karelen også utvandra nordvestover, blant annet til Tornedalen; stemmer dette?

Mvh Stine Olsen


torsdag 29. september 2016
 
Powered by Phoca Guestbook
Nettredaktor og vevskredder: Bente Imerslund, web (at) finsk.no eller benteime (at) online.no