Om finskbeslektede folk, språk og kulturer i Norge,Sverige og Russland.
Se hvor språkene snakkes!
Finsk i Norge, Sverige og Russland • Kvensk i Norge
Meänkieli ~ tornedalsfinsk i Sverige
Karelsk og vepsisk i Russland
Les hvor språkene snakkes.
 
Lytt til innledningen suomeksi norsk

Skriv innlegg
 

Captcha Image


Ola Asdahl Rokkones: Tromsø

Flott og rikholdig nettside! Utrolig spennende å fordype seg i så mange forskjellige historier og intervjuer! Gleder meg til å lære mer om hele dette feltet :) 


onsdag 22. februar 2017
Anne Marie Kristensen: Nordreisa

Elevene i 9-klasse ved Storslett-skole i Nordreisa jobber nå med kvensk historie.

De vil på klassetur til Tornedalen og kommunene i Øver-Tornio på begge sider av grensa.

Nå lurer vi på om noen kan gi tips til klasseturen for finsk-elevene i slutten av mai.

Til sammen er det 6 elever fra 7-9-klasse, som skal på tur.

Finsklæreren Anne Marie Kristensen 

 


tirsdag 21. februar 2017
Thomas Brevik Kjærstad: Mosjøen (For tiden Helsinki)

Super nettside med veldig mye interessant informasjon! Jeg er norsk, studerer finsk i Tromsø, og er for tiden på utveksling i Helsingfors.

Jeg har selv et prosjekt på suomi.no, hvor jeg legger ut informasjon om Finland og det finske språket - på norsk. Jeg legger også ut bilder på min Instagram-konto, med bildetekst både på finsk og norsk. Søk meg gjerne opp på Instagram (suomi.no) Positivt med alt som fremmer norsk-finsk kontakt!


onsdag 02. november 2016
Mari Keränen: Tromsø
Takk for ei fin side! Her finner man mye nyttig og interessant kunnskap om finsk-ugriske folk, språk og kulturer. Jeg er doktorgradsforsker ved Tromsø universitet og jeg forsker på standardisering av språk eller hvordan man skaper skriftspråk. Akkurat nå jobber jeg med kvensk og nordsamisk, bokmål og nynorsk. Jeg har også vært med på å lage elektronisk ordbok norsk – kvensk - norsk. Akkurat nå jobber jeg med å samle inn flere kvenske ord. Støtten får jeg fra Finlands ordbokstiftelse. Mari Keränen, Tromsø/Vanda

fredag 28. oktober 2016
Mona Lisa Skipnes: Bodø

Jeg er ansatt som internasjonal koordinator for Barentsidretten og Finland er en av de fire samarbeidslandene våre. Vi har pr. i dag 29 idretter med i Barentsprogrammet, og i tillegg til idrett er utveksling av kultur og kulturforståelse viktige deler av samarbeidet. Folk til folk samarbeid er vår metode. Idrett er en viktig del av kulturen, så om det også kan finne plass på denne siden syns jeg det hadde vært flott. Idrett er en flott arena for utveksling.


mandag 24. oktober 2016
stine olsen: nesodden

Mener å ha lest et sted at folk fra Karelen også utvandra nordvestover, blant annet til Tornedalen; stemmer dette?

Mvh Stine Olsen


torsdag 29. september 2016
Darja Kuznetsova: Helsinki
Hei! Jeg heter Darja og jeg er lærer i karelsk språk. Jeg synes denne siden er interessant hvis man vil vite om det karelske språkets slektninger eller om andre språk i verden. Kunnskapen er oppdatert og det er fint å lese om hva som skjer i språkverdenen. Takk til dere som lager siden! (Oversatt til norsk av red.)

fredag 13. mai 2016
Jarle Langfjæran: Skogn (Trøndelag)

Jeg er etnisk norsk, men har vært fascinert av finsk i mange tiår. Fascinasjonen ble ikke mindre da jeg oppdaget at mitt etternavn på finsk blir Pitkaranta, en by som nå ligger i Russland ved bredden av Ladoga. Jeg må innrømme at mine finsk-kunnskaper er svært dårlige, men en del stedsnavn er jo forståelige.

Om kvensk: Jeg har lurt på fjord- og områdenavnet Kvænangen. Etter det jeg har lest, var ordet angen = fjord utdødd i norsk lenge før innvandringen fra Finland startet. Har området hatt et annet navn før?    

 


onsdag 25. november 2015
Nord-Varanger kvenforening: Vesisaari/Vadsø

Paljon kiitoksia tästä nettisaitista ja kiitoskia ette met saima lainata täältä kuvan. Tusen takk for denne nettsiden og for at vi i Nord-Varanger kvenforening fikk lov å låne et bilde fra siden. Kjempebra side!

Tervheissiä Varenkista


fredag 20. november 2015
Arja: Oslo

Mange fine artikler på denne nettsiden - mye er ukjent for oss finner som bor i Oslo-området. Tenk at det er så mange finskebeslektede folk i Russland for eksempel, interessant å lese om. Lykke til Bente, du tar opp temaer som ingen andre skriver om - så vidt jeg kjenner til.

 


onsdag 14. oktober 2015
 
Powered by Phoca Guestbook
Nettredaktor og vevskredder: Bente Imerslund, web (at) finsk.no eller benteime (at) online.no